Kategória
Webshop
Aktuális akciók
Cikkek
Kapcsolat
Útmutató
Régi weboldal
Katimex kábelbehúzó rendszerek

A Katimex rendszerekből a kábelbehúzás minden felhasználási területére megtalálhatja a megfelelőt!

Kati-Blitz a Katimex behúzó rendszer legkompaktabb eleme és az első ilyen jellegű készülék világszerte, amely az épületinstalláció területén a már lefektetett es bevakolt, védőcsövek által támasztott követelményeket teljesítette. A készülékház robosztus és ütésálló, a Polykat üvegszálas behúzó szál könnyedén fel- es letekerhető.

Fő erőssége a nagyon hosszú es ívelt nyomvonalak eseten jelentkezik, így például a híradástechnikában mutathatja meg előnyét versenytársaival szemben.

 A Kati-Blitz csoport leg kézre állóbb készüléke a Kati-Blitz Compact. Kis mérete ellenére akár 50 m Polykat üvegszálas behúzó szalag és az összes tartozék elhelyezhető benne, ezzel könnyen és praktikusan használható a munkaterületen.

A Kabelmax irodák, államigazgatási épületek, bevásárló központok vagy ipari létesítmények villamos vezetékeinek fektetésére lettek kifejlesztve. Az egyedülálló Polykat üvegszálas behúzó szál egyidejűleg tolás álló és flexibilis, ezért ideális eszköz a villanyszerelési munkáknál.

Kompakt felépítésének köszönhetően a Kabelmax szállítása könnyű, kezelése egyszerű. Lehetővé teszi a célirányos kábelbehúzást komplikált nyomvonalakon és szorosan kábelezett csatornákba.

Az alumínium száltartó dob, amely 80 m üvegszálas behúzó szálat tud helytakarékosan tárolni, egy stabil acélcső állványon van elhelyezve. A könnyen szabályozható fék megakadályozza, hogy a behúzó szál a benne rejlő feszültségek miatt magától leszaladjon a csévélőkeretről.

A kezdőhüvelyek kompatibilitása megengedi a Kati-Blitz-el azonos tartozékok használatát.

Energia vagy kommunikációs kábelek földárkokba fektetésénél az utak nyomvonalából vagy a terület adottságaiból adódóan a kábelnyomvonal vezetése majdnem mindig kanyargós. Megfelelő eszközök alkalmazására előírások vannak, a kábel önsúlya és a nagy húzóerő okozta terhelések minimalizálása okán. A Katimex földkábel görgői erre az alkalmazási területre lettek optimalizálva.

A Katimex földkábel görgők stabilitása kitűnő es kompakt felépítése a már lefektetett kábelek szamara elegendő helyet kínál. Sarok-görgők minden ívnél biztosan terelik a kábelt, a súrlódás minimalizálódik. A szükséges vonóerő jelentősen csökken, csörlő kötelek nem kopnak el olyan gyorsan.

A településeken belül kommunális csatornákba fektetett kábeleknél különös óvatosság ajánlott, mivel a kábelt szokás szerint akna élein kell mozgatni. Ezért megfelelő védőeszközök nélkül óhatatlanul sérülhet a kábelköpeny. A Katimex ívfordító könyök és a fordító görgőkészlet pontosan erre a feladatra van szánva, a kábelt a dobról minimális súrlódással és törések nélkül terelik a kívánt helyre.

 

 


Töltse a katalógust!