Kategória
Webshop
Akciók
Cikkek
Kapcsolat
Útmutató
Márkák
Karrier
Régi oldal
DL1 Szerszám

VÉGRE EGY EGYSZERŰ MEGOLDÁS INTELLIGENS OTTHONÁHOZ!

 


A Loxone Miniserver intelligenssé varázsolja otthonát, és az árnyékolástól a zenén át a fűtésig minden funkciót vezérel!

Az egyszerű zsalúziavezérléstől az intelligens helyiségenkénti fűtésszabályzásig a Loxone Miniserver-alapú épületautomatizálási megoldásai egy modern intelligens otthon összes aspektusára kiterjednek. Fedezze fel a lehetőségeket!

A Loxone Miniserver mellett Loxone Miniserver Go segít azokon a helyeken intelligens épületautomatizálni, ahol nincs lehetőség a falak vésésére, kábelezésre, nincs betervezett felújítás. A rádiófrekvencián kommunikáló Loxone Miniserver Go-val könnyedén, egyszerűen teheti intelligensé otthonát.

 

 

AZ INTELLIGENS OTTHON KÖZPONTI ELEME

 


MiniServer:

Az épületautomatizálás a Loxone Miniserverrel végre egyszerű. 
A Loxone megoldás „központi eleme” elvégzi az összes ház körüli feladatot, az egyszerű árnyékolástól az intelligens helyiségenkénti szabályozásig.
Legyen szó lámpákról, zsalúziákról, a fűtésről, zenéről vagy a riasztóberendezésről, a Miniserverrel a teljes épületautomatizálási rendszer kezelhető.

Az elektromos elosztóba beépített Miniserver hálózatba kapcsolja a beviteli készülékeket (gombok, mozgásjelzők, ajtóérzékelők, okostelefon stb.) az Ön eszközeivel (zsalúziák, lámpák, fűtés stb.), lehetővé téve ezzel a modern épületautomatizálást!

 

 

MiniServer GO:

 

A Loxone Miniserver Go eszközével könnyedén alakíthatja át meglévő épületét intelligenssé.
A Miniserver Go a megfelelő választás minden felújítást végzőnek. Semmi szükség bontásra vagy újrakábelezésre hiszen a Miniserver Go beépített Loxone Air Extensionnel rendelkezik. 
Ennek köszönhetően pedig a rádiós eszközeinkkel pillanatok alatt intelligenssé varázsolhat egy kész épületet.

- annyira intelligens mint a hagyományos Miniserver
- kis helyen is elfér, akár a falra is rögzíthető
- 128 Loxone Air készülék kezelése
- Tápellátás Micro USB csatlakozóval
- Ingyenes Loxone mobil alkalmazások, konfigurációs szoftver és frissítések

 

 

 

BÁRHONNAN VEZÉRELHETŐ

 


Ismeri azt az érzést, amikor szabadságra megy, és nem biztos benne, hogy bezárt-e minden ajtót és ablakot? A Loxone mobil alkalmazásaival mindez többé nem fordulhat elő. Vezérelje otthonát iPhone, iPod Touch készülékről vagy Androidos okostelefonjáról! Győződjön meg róla személyesen, és próbálja ki mobil alkalmazásunkat ingyenesen, demo üzemmódban.

Minden, amit a Loxone-nal vezérel és automatizál, az intelligens otthonában elérhető mobil alkalmazásainkkal is kezelhető!
Lehet szó zsalúziákról, lámpákról vagy fűtésről, a teljes Loxone rendszer egyszerűen kezelhető okostelefonról vagy táblagépről. Otthonról és távolról is.

 

 

 

WEBES FELÜLET

 


Mindegy, hogy otthon pihen a kanapén, vagy dolgozik az irodában. Egy egyszerű böngésző segítségével vezérelheti otthonát. Például bekapcsolhatja a fűtést a szabadságról hazafelé tartva, vagy ellenőrizheti az irodából, hogy zárva van-e a garázsajtó. Egy hagyományos böngészővel teljes otthonát vezérelheti.

Legjobb, ha máris kipróbálja a Loxone webes felületét: böngészőjével (Mozilla Firefox, Google Chrome vagy Opera) kapcsolódjon teszt szerverünkhöz.

A belépési adatok:
URL: http://testminiserver.loxone.com:7777/
Felhasználó: web
Jelszó: web

 

 

VILÁGÍTÁS

 


Minden épület szerves része a megvilágítás. Tudta például hogy egy étteremben bizonyítottan több időt töltenek a vendégek ha a fényviszonyok észrevétlen módon folyamatosan változnak?

Nem véletlen hogy a legtökéletesebb fénytechnikai környezetet lehet létrehozni megoldásaink segítségével. 

Akár egy gombnyomással tudunk óriási terek megvilágítási viszonyain változtatni, legyen az egy falikar vagy akár egy templom teljes belső tere. 

PÉLDÁK:
Világítások kapcsolása és szabályzása egyedileg és csoportosan
RGB és RGBW fényforrások kezelése
Világítási képek léptetése egy nyomógombbal
DALI rendszerek kezelése
DMX rendszerek kezelése

 

 

ÁRNYÉKOLÁS

 


Amennyiben motoros mozgatást kérünk egy picit gondolkozzunk el azon hogy milyen pluszt ad ez a funkció. Egy nyomógombról/távirányitóról mozgatunk minden árnyélkolót? 
Biztosan megéri ez azt a pénzt hogy utána azt az egyetlen eszközt keressük ami az egész rendszert működteti? Mi történik ha elfelejtem lehúzni a redőnyöket nyáron?

Mi lenne ha a távirányító a telefonunk lenne? Mi lenne ha az árnyékolók mozgatását a rendszer automatikusan végezné a nap állásának megfelelően? 

Véleményünk szerint a motoros árnyékolóknak csakis akkor van értelme, ha azokat ki is használjuk.

PÉLDÁK:
Automatikus árnyékoló mozgatása nap állásának megfelelően
Árnyékolók védelme nagy szél, fagy esetén
Hűtés kikapcsolása amennyiben gazdaságosabb az árnyékolás
Árnyékolók zárása alkonyatkor hogy ne mozizzon mindenki az utcán
Árnyékolók zárásának tiltása nyitott ablak/ajtó esetén

 

 

FŰTÉS, HŰTÉS ÉS SZELLŐZTETÉS

 


Minden épület esetében a legnagyobb fogyasztást a fűtési illetve a hűtési rendszerek adják. Nem véletlen hogy költséghatékonyság szempontjából nincsen ennél fontosabb terület. Megoldásainkkal költségei 30%-al csökkenhetnek.

Miért kellene minden helyisét folyamatosan egy adott hőmérsékleten tartani? 
Egy fürdőszobát elég csupán a reggeli és az esti órákban felfűteni, a hálóban a legjobb alváshoz segíthet a folyamatosan változó hőmérséklet.
Miért elégednénk meg azzal hogy a szobákban 1 fokon belül tartjük a hőmérsékletet? 
Minden feleslegesen felfűtött helyiség kidobott energia.

PÉLDÁK:
Fűtés/hűtés automatikus lekapcsolása ablaknyitáskor
Kért hőmérsékletek eltolása a riasztó élesítésekor
Öntanuló algoritmus
Naplózott adatok grafikus megjelenítése

 

 

 

MULTIMÉDIA

 


Ki ne szeretne zenét hallgatni? 

Megoldásainkkal akár minden helyiségben külön zenét hallgathat legyen az internetes rádió, vagy egy központi helyen tárolt gyűjtemény egy része. 

A teljes rendszer kezelése ebben az esetben is telefonról, tabletről vagy akár egy teljesen hagyományos nyomógombról is történhet.

PÉLDÁK:
A főzés közben egy gombnyomással kapcsolható a konyhában a kedvenc zenénk
Riasztáskor automatikusan bekapcsol a zene
Ház elhagyásakor automatikusan kikapcsol minden zene és televízió
Televízió, erősítő és SetTopBox kapcsolása egyetlen távirányítóval, egyetlen nyomógombbal

 

 

 

GÉPÉSZET

 


A hűtés és fűtés természetesen nem működik magától. 

Érdemes tehát a hőközpont (gázkazán, hőszivattyú, szolár rendszer, folyadékhűtő, medence gépészet) vezérlését is saját automatikáinkra bíznunk. 

Garantáljuk hogy ennek a költsége nem jelent plusz terhet az építkezés során míg funkciókban egy teljesen személyre szabott megoldást kapunk.


PÉLDÁK:
Használati melegvíz tartály hőmérséklete nincs magasan tartva ha nyaralunk
Használati melegvíz szivattyú nem működik ha nem vagyunk otthon
Kazán hibáról azonnal értesülünk és nem csak akkor ha kihűlt a ház
Bármilyen gépészeti rendszer integrálható

 

 

RIASZTÓ

 


Sok esetben épületeink részét képezik a riasztórendszerek. Meggyőződésünk hogy szügségtelen ormótlan, villogó érzékelőket elhelyezni minden helyiségben. Mi lenne ha a riasztók valóban észrevétenül működnének, és mi lenne ha kikapcsolt állapotunkban érzékelőik valamilyen hasznos feladatot látnának el. A nyitásérzékelő például lekapcsolhatná a fűtést, a mozgásérzékelő kapcsolhatná a világítást. Miért lenne ezekre a feladatokra két különböző eszköz?

PÉLDÁK:
A riasztó élesítésekor a kért hőmérsékletek lecsökkennek
A riasztó nyitásérzékelője lekapcsolja a fűtést
A riasztó mozgásérzékelője felkapcsolja a világítást
Riasztás esetén a rendszer e-mailt / sms-t küld

 

 

 

HOGYAN MŰKÖDIK?

 


Legyen szó akár a vezetékes - Bus - rendszerrel működő, akár a rádiófrekvenciás - Rf - rendszerről, mindekét esetben a Loxone miniserveré a főszerep!
Az ingatlan különböző pontjain elhelyezett érzékelőkből ide futnak be az információk, innen mennek ki a parancsok a végrehajtó egységeknek, a Loxone konfigurációs szoftverben beprogramozott kívánalmaknak megfelelően a miniserver végzi a teljes ingatlan vezérlését.

 

 

 

 

Milyen elemekből áll össze egy rendszer?

 

 

A Loxone miniserveren és a szoftveren kívül szükség van még a szenzorokra, érzékelőkre és az aktorokra, végrehajtó egységekre:

 

A világítások vezérléséhez különböző kiegészítőkre van szükség. A fel és lekapcsolások egyedi vagy csoportos, időzített vagy mozgás és jelenlétfüggő iránytásán túl a Loxone rendszer a hangulatvilágítások, a fényviszonyokhoz igazodó megvilágítások, a LEDekkel létrehozott színes világítási képek és színátmenetek, a DMX eszközök vezérlését is elvégzi.

Ezekhez bus és rf rendszer esetében különböző bővítőmodulokra, szenzorokra és aktorokra van szükség.
Mozgásérzékelők, fényerősség érzékelők
Dimmerek
DMX vezérlők
Relék/kapcsolók

 

Az árnyékolók vezérléséhez is több kiegészítőre van szükség ahhoz, hogy ne csak egy távirányító legyen a kezünkben. 
A Loxone rendszerrel a külső fényviszonyokhoz, hőmérséklethez, szélerősséghez, napszakhoz igazodva, automatikusan állítódnak az árnyékolók a beprogramozott kívánalmaknak megfelelően és az eszközök védelmének érdekében.

Kiegészítő modulok, bus és rf rendszereknél:
Kültéri fény és mozgásérzékelők
Kültéri hőmérséklet érzékelők
Eső és szélérzékelők
Relék/kapcsolók

 

A fűtés, hűtés és szellőztetés vezérlése talán a legösszetettebb folyamat és a legnagyobb energiamegtakarítással járó funkció minden smart home esetében.
Nincs ez máshogy a Loxone rendszernél sem, különböző kiegészítőre van szükség ahhoz, hogy a lehető legoptimálisabbá tudjuk tenni az ingatlan energiafogyasztását. Nyílászárók nyitására leálló fűtés, hűtés, külső viszonyokhoz igazodó vezérlés, árnyékolók állítása a kívánt hőfokok energiatakarékos eléréséhez, távozás esetén az ingatlan fűtésének vagy hűtésének alaphelyzetbe való áttétele és számos egyéb energiatkarékosságra törekvő megoldás beprogramozható a megfelelő szenzorok és aktorok megléte esetén.

 

Kiegészítők a rendszerekhez:
Szelepmozgatók
Nyitásérzékelők, hőmérséklet érzékelők
Mozgás, jelenlét érzékelők, fényerősség érzékelők
Relék/kapcsolók

 

 

A multimédia vezérlése ugyan nem jár energiamegtakarítással, azonban kényelmi funkcióját tekintve az egyik legfontosabb terület az okosotthonok világában.
Programozástól és multimédiás eszközöktől függően, ott és akkor, azt hallgathatunk, nézhetünk, amit éppen akarunk. A multimédia központi egységbe való integrálásával nincs szükség a különböző távirányítókra, nem kell külön villanyokat kapcsolgatnunk, árnyékolókat állítgatnunk egy esti filmnézéshez sem, de akár a reggeli ébredésünket is kedvenc számunkra tehetjük meg, beállított fényerősség, hőmérséklet és kedvenc kávénk frissen lefőzött illata mellett.

Kiegészítők bus és rf rendszerrel vezérelt ingatlanunk, otthonunk esetén:
Loxone zeneszerver, hangszórók
IR modul
Relék/kapcsolók

 

 

A gépészet vezérlése elengedhetetlenül fontos az intelligens rendszereknél, hiszen a gépészeti elemek működtetik az ingatlanok fűtését, hűtését, adják a melegvizet, stb.
Ezen egységek vezérléséhez csak bővítő modulokra, kapcsolókra, relékre van szükség, mellyekkel a rendszer szabályozni tudja működésüket. Az elektromos szekrényekbe bekötve, észrevétlenül végzik feladatukat.
Ide kerülnek bekötésre szintén az érzékelők használatát lehetővé tevő bővítő modulok is, melyek adatokkal látják el a Loxone miniservert, illetve a szoftvert, mely a költséghatékony, kényelmes és biztonságos vezérlésért felel.

 

 

Bővítő modulok bus rendszer esetén:

Extension, RS485,  DMX extension, RS232 extension, Dimmer extension, Relay extension, IR extension, Air Base extension, Dali extension, 1-Wire extension, Modbus extension, Enocean extension, Tree extension
 

 

 

VEZETÉKEK NÉLKÜL KÖNNYEDÉN - EnOcean

 


Az EnOcean egy olyan vezeték nélküli adatátviteli technológia, amely egyáltalán nem használ elemeket! A technológiát számos elismert gyártó különböző eszköze támogatja, ezzel a technológiával is bővítheti Loxone rendszerét az EnOcean bővítőmodulnak köszönhetően .

A technológia lényege, hogy a működéshez szükséges energiát miniatűr átalakítók szolgáltatják. Így lehetséges például, hogy egy rádiós nyomógomb üzenetének elküldéséhet szükséges energiát a gomb megnyomása adja. A passzív érzékelőket - mint például a hőmérséklet-érzékelő - napelem segítségével látja el a rendszer.

 

Nincs vésés, nincs vezetékezés - csak ragassza fel a kapcsolót, vagy az érzékelőt a falra! Ez az elem nélkül működő techonlógia ideális felújításokhoz vagy felújítás nélküli intelligens automatizálásokhoz. 
Minden rádiós technológia egyik legnagyobb hátránya az eszközök elemektől való függése. Az EnOcean eszközöket használva mindez a múltté. A miniatür energiaátalakítók, és napelemek segítségével elegendő energia jön létre a rádiós kommunikációhoz!

 

 

Bármilyen további kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal!